Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Livsmestring og helse

Vi i Akasia Nygård menighetsbarnehage skal i år jobbe med satsingsområdet «Livsmestring og helse». Med bakgrunn i fjorårets arbeid med fysisk og psykisk helse, retter vi i år et særlig fokus på relasjonskompetanse, samarbeid og språk.

 

Voksne i barnehagen er som veivisere i barnas liv. Vi skal støtte og navigere dem der de daglig utforsker ukjent farvann, og sørge for å gi dem et godt grunnlag til å komme trygt i havn.

 

Det er mange behov som skal dekkes for at barna skal utvikle seg, trives og fungere i hverdagen. Barna trenger grunnleggende tillit og positiv selvoppfatning. De har behov for tilhørighet i en gruppe, struktur og forutsigbarhet, noe som er en forutsetning for god psykisk helse.

 

Barna lærer turtaking, og å hevde sine meninger og ønsker. Det å bli lyttet til bygger opp evne til mestring og stimulerer til å prøve ferdighetene sine i nye situasjoner. For at denne læringen kan skje, må barna ha etablert en god og trygg tilknytning til personalet.

 

Personalet kan lose barna ved å gå inn i barnas samspill og lek blant annet ved å formidle kontakt, gjøre barna oppmerksomme på hverandre, hjelpe barna å fortolke hverandres signaler og hjelpe dem å skape og holde felles fokus.

 

Vi ønsker at barna gjennom dette barnehageåret:

  • Snakker til andre på en hyggelig måte
  • Lytter til det andre vil formidle
  • Tilbyr andre hjelp
  • Venter på tur
  • Godtar å få et nei
  • Øver på samarbeid

Sammen får vi frem det beste i hverandre, og gjør hverandre gode.

Personvern