Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Lek og læring i barnehagen

Leken er en grunnleggende livs– og læringsform som barna utrykker seg gjennom. Leken gir mulighet for god kommunikasjon og læring i samhandling med andre. Barnehagen legger til rette for lek i et inspirerende lekemiljø.

 

Vi setter av god tid til leken, og deler barna i mindre grupper. Vi voksne har ansvar for å legge til rette for lystbetont og skjermet lek. Barn trenger voksne som engasjerer seg i leken, og signaliserer at leken er viktig.

 

Personalet er tilstedeværende voksne som oppmuntrer, inspirerer, utvider og støtter barna i deres lek. Ved å være «tett på» kan den voksne veilede barna hvis leken medfører utestengelse, krenkelse eller mobbing på et tidlig stadium.

 

Barns læring skjer i lek og samspill med omgivelsene. Barna blir møtt av voksne som støtter og legger til rette for et trygt og helhetlig læringsmiljø. Hvert enkelt barn utfolder seg gjennom lek og utforskning og opplever mestring og tiltro til egne evner.

 

Vi gir barna varierte opplevelser og erfaringer ut ifra barnas individuelle behov og ståsted.

Personvern